donderdag 24 mei 2012

De kop is eraf ....

Woensdag 23 mei : Hon-Hergies

We zijn gestart na een korte fotosessie aan het Wielermuseum in Roeselare en fietsen via de Leie en de Schelde tussen metershoog fluitenkruid. In Spiere worden de koeien 'des vaches' en wordt de Schelde 'l'Escaut'. Er hangt een fijne mist, het is fris en er staat praktisch geen wind.
Tegen de middag zijn we in Tournai en hebben we onze kadans gevonden. Als we de mooie grande place oprijden wachten ons terrasjes in de zon. Binnen 40 dagen wordt de Tour ook hier verwacht.

Het wordt zomers warm en dat zijn we nog niet gewoon. Na wat puzzelen met de kaart en de GPS zetten we onze tent voor de eerste keer dit jaar op een mooi grasveldje, in de zon, op een nog verlaten camping "résidentiel", op de Frans-Belgische grens.

Kms : 112

Donderdag 24 mei : terras de l'Auberge de Poteaupré (Chimay)

De camping is stijlloos, het sanitair sober en er wordt koud gedoucht (brrrrrrrrr). Via Bavay en Hautmont fietsen we vlot tot in Damousies/Obrechies waar we la voie verte de l'Avesnois nemen.
Maakt VlaanderenVlaanderenVakantieland nu wel geen reportage zeker of l'Avesnois en als Ben en zijn
equipe langskomen, wie zit daar rustig te picknicken in het groen en wordt gespot voor een interview !!
Wordt vervolgt op VRT :-)

La voie verte (25 km) brengt ons naar Trélon en via Momignies naar de abdij van Scourmont (Chimay). Auberge Poteaupré kennen we ondertussen wel en Michel heeft er een kamer gereserveerd ! Zalig bed, warm water en apéro met de Chimay van het huis ! Zalig !!

de Frank : blauwe lucht, zon, 30°, enkel tegen de avond wat wind
€ : baguette in België 1,20 - baguette in France : 0,85


bericht voor Magda en Ann : veel Salomonszegel gespot maar vlg Michel is dit Stockmanszegel !!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten