zondag 3 juli 2011

Misschien wel de mooiste .....

Zaterdag 2 juli

Onze zwitserse co-fietsers (Sylvana en John) vertrekken ingeduffeld alsof ze verwachten dat de hemelsluizen onmiddellijk zullen opengaan. Wij zien 'een stukje blauw' en starten - optimistisch als altijd - in lente-outfit !

En na een tiental km fietsen we gezwind de klim langs de Kvaenangsfjell (van 0 naar 400 m) inderdaad in ons onderhemdje. Het belooft een schitterende dag te worden ...

We fietsen langs kms uitgestrekte berkenbossen en spotten onze eerste grotere kudde rendieren. Hier stopt de boomgrens aan 300 m en de sneeuw ligt hier nog pakken hoog.
Een duitse fietser - de professor - op terugweg vertelt enthousiast over de prachtige tocht die ons nog wacht. En gelijk heeft hij ! Het uitzicht op de Kvaenangenfjord is adembenemend, en we raken niet uitgekeken op dit ongelooflijk mooi panorama Alle foto's die we nemen kunnen niet weergeven hoe wij ons voelen op dit hoogtepunt van onze rit.

Op de top staat hotel Gildetun, naar het schijnt een van de mooiste van Noord Noorwegen. We verwennen onszelf in de knusse caferaria met de typische Noorse wafeltjes én chocolademelk. We worden druk omringd door Duitse toeristen en laten ons gewillig fotograferen. Een beetje ijdel ....

Tijdens de tweede beklimming van de dag zijn we zelfs - de enige - toeschouwers bij een wielerwedstrijd ! Een kopgroep van vijf renners en dan een peleton van één ..... dan nog één ..... en veel later nog één ..... Thor en Boason zijn ook zo begonnen, zegt Michel.

De afdaling is ijzig koud en er staat een zeer strakke wind dus vest, handschoenen, buff ..... Een groot verschil met deze voormiddag maar ja, we zijn het al een beetje gewoon om 'all seasons in one day' te hebben.

Onze hytte in Alteidet is een beetje ouwerwets maar knus warm. In de gezellig grote keuken eten we samen met een frans paar door doorreis. Zij hebben Finse biertjes mee, dus .... santé ! Het wordt nog een lange 'franse' avond als ook de zwitsers erbij komen zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten