dinsdag 5 juli 2011

Skaidi - Havoysund : 117 km

Beroemd tot in ............ Taiwan !!

Als we in Skaidi inkopen doen bij een Statoil tankmachine (zoals Wolfje zegt) worden we omringd door kirrende en giechelende Taiwanezen die allemaal met ons op de foto willen. Michel krijgt continu toestellen in zijn hand gestopt en fotografeert er op los. De mannen, die eerst wat op afstand toekijken, zien het ook wel zitten en als ik hen duidelijk maak dat ze gerust de fiets mogen vasthouden is het helemaal te gek !





We blijven bij onze beslissing en als we Olderfjord uitfietsen kiezen we richting Havoysund. Onder een stralende hemel met licht wind op kop, fietsen we een 18km lang recht stuk tot aan de kust. En van daaraf wordt het opnieuw een adembenemende rit. Grillige rotsformaties aan de ene kant en  prachtige kleurschakeringen in het water aan de andere kant zorgen voor een onvergetelijk schouwspel. 



Soms hebben we felle tegenwind en in de laatste 50 km maakt het parcours het ons ook niet makkelijk. Als we in Haveoysund aankomen hebben we 1100 hm op onze teller en dat kan tellen bij een rit van 117 km !
Een beetje moe maar content en dankbaar om het prachtige weer boeken we de enige vrije kamer in het enige hotel en genieten van een welverdiend pintje, een hagelwitte badhanddoek - ook dat kan luxe zijn - en hopelijk van een rustige nacht.
Morgen nemen we om 8.30 de boot naar Honningsvag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten