dinsdag 27 juli 2010

Doberdan ! We zijn in Slovenië !


Vandaag 27 juli de oostenrijks-sloveense grens over op een hoogte van 1215 m. Een pittige maar erg mooie col !
De afdaling langs de grillige Kokra rivier is schitterend maar gevaarlijk door het zeer slechte wegdek, reden temeer om het rustig aan te doen en te genieten van het spectaculaire landschap.
De voorbije dagen in een notendop :
23 juli : Altenmarkt-Admont
Heerlijk fietsen door het Naturpark Gesäusse, verrassend mooi en redelijk vlot te fietsen. Geen nijdige hellingen zoals gisteren en rond de 25°, een rit die ons aan Canada doet denken.
24 juli : Admont - St Michaël
Frisse start onder dreigende hemel maar het blijft droog. Af en toe fietsen we via een Radweg maar door het slecte weer van de voorbije dagen - houten brug weggespoeld en modder op het traject - en het onstabiele weer kiezen we voor de Bundesbahn en, met de wind in de rug.... we laen ons nogal gaan zulle !!
Het is koud en winderig in St Michaël en we kiezen het zekere voor het onzekere : een zonnige kamer bij Frau Drachl en een uitstekend etentje in Gasthof Eberhart, met erg vriendelijk onthaal én Musikantenabend ! Of we ons gejeund hebben ..............
Km totaal : 1673
25 juli : St Michaël-St Paul i Lavanttal
Vandaag fietsen we van de ene heilige naar de andere. Het is fris en voor het eerst worden de onderlijfjes bovengehaald.
We vallen in herhaling maar het blijft mooi fietsen met een rustige klim naar de Obdachter Sattel (954m) en dan freewhelend (?) naar Wolfsberg, zalig langs de Lavant tot in St Stefan waar een camping zou moeten zijn maar die er niet meer is ! Verder dus naar St Andrä waar voor het eerst tijdens onze reis alle Gasthöfer bezet zijn ! Verder dus naar St Paul waar de twee Gasthöfer de zondag vanaf 14h dicht zijn ............ Maar Michel gaat op info in een Konditorei en de dame belt iemand van het hotel privé en na twee glazen Stift wijn (er is hier uiteraard weer een abdij) krijgen we als enige gasten een kamer in een reuze groot leeg hotel.
Uit sympathie eten we 's avonds een slaatje in de Konditorei met ..... een glaasje Stift-wijn !
Km totaal : 1778
26 juli : St Paul- Eberbdorf
In Lavamund ontmoeten we twee Duitse fietser die de Drau/Drava volgen tot de monding en een van hen geeft ons een copie van zijn Drau-Radweg traject dat we dan voor een deel volgen. Aangenaam en veilig fietsen via oa een hangbrug (babbel met twee toffe fietsdames) naar Eberndorf waar we onze tent na een korte rit opslaan. Morgen willen we fit zijn voor de Seebergsattel (1215m)
27 juli : en dan zijn we vandaag geland op een camping in Smlednik op een tiental km van Ljubljana (zeer grote camping die we kennen van vorige reis en die we liever vermijden).
Het was een heel mooie fietsdag waarvan we nu onder een afdak genieten want, net als de tent opgesteld stond, begint het kort maar hevig te regenen. Tijd dus om wat de mailen, kaart voor morgen te bestuderen en te genieten van de onverstaanbare babbel van onze tafelgenoten die zwaar aan de knoflook zitten !! haha !
Km totaal : 1904
Hartelijke groet aan iedereen en welkom aan de nieuwe volgers !

5 opmerkingen:

  1. In de tijd dat het uiteindelijk geduurd heeft om ons internetprobleem (hopelijk definitief) op te lossen, zijn er mensen die van Meulebeke naar Slovenië fietsen ! Er viel dan ook veel te lezen, mee te beleven en te verwateren op jullie blog. We hebben er van genoten en zijn benieuwd naar het vervolg van het verhaal. Het ga jullie goed !
    Myriam zit nog altijd met naweeën van de hernia, maar begint toch al te zeggen dat ze eigenlijk nog een stukje vakantie te goed heeft. Dat zit dus wel goed. Dominique (en Sven) zit nog altijd niet met voorweeën, maar sedert zondag is de ETA voorbij : als het geen ezelsdracht wordt zou het dus voor héél binnenkort zijn. We houden jullie op de hoogte.
    Groetjes van uit Tielt - met een Belgisch wisselvallig maar overwegend droog weertje.
    Myfi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijna 2000km we zullen er één op drinken! Proficiat. Ik veronderstel dat jullie iets over halfwag zijn, dus bij de volgende 1000km weer een traktaat, zeker?

    groetjes uit de beernegemstraat 36

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alle begin is ... leuk !

    aangezet door jullie belevenissen vandaag met Magda een toerke gedaan : met alle respect voor jullie inspanningen en met alle respect voor Slovenië, maar de Koutermanstraat in Zwevegem is ook mooi ! Glooiend, tussen tarwe en mais, zonnig, zacht briesje ...
    We leren het, en ooit ...

    Jos en Magda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Vera en Michel,

    Iedere dag kijk ik even naar jullie blog. Steeds benieuwd naar de recentste belevenissen.
    Amaai zeg, zoveel kms al in de benen.
    Allez, allez, forca, forca, bueno zouden ze in Italië zeggen :):):)
    Maar jullie zitten al een hele eind verder.

    Ik heb gisteren een trainingsritje gemaakt tot Kruishoutem, Zulte, Waregem. Niet zover van jullie thuisadres denk ik.

    Geniet verder van: de natuur, de mensen, de ontmoetingen, het fietsen en natuurlijk van elkaar!

    Beste groeten uit de ajuinenstad Aalst!

    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen