vrijdag 23 juli 2010

Eindelijk wat afkoeling !!

Tof om jullie reakties te lezen !! Doet altijd plezier iets van thuisfront te horen!

Na Linz zijn we in een gasthof in Enns beland. De voorziene camping was 'residentieel' en dus niet voor passanten met een tentje.'s Anderendaags via de Ennsradweg (R7) terug naar Donauradweg omdat we Mauthausen en het KZ Lager willen bezoeken. Je voelt bijna de angst van de gevangenen op de grote Appel-Platz. Je wordt er wel stil van.

Steyr is vlg etappeplaats, een heel mooie zonnige stad met een piepkleine campingplatz, zo eentje uit de brochures met stip !

Pechvogel van de dag : Michel ! Altijd zo alert maar deze keer toch pech want hij rijdt door strook verse warme asfalt .... de rest besparen we jullie maar we hebben het opgelost !

Nieuws van de dag : vlg weekend wordt het hier gevoelig frisser, zelfs geen 20° maar ! Wegwezen dus !!

Totaal km : 1472

22 juli : er is iemand jarig, hoera, hoera !!!

Het wordt een zeer lastige, zware en warme rit met nijdige korte hellingen zonder aanloop, door een mooi landschap, onder loden zon. Wie fietst, kent dat : je krijgt geen schwung in de afdaling en als je terug omhoog moet - met kilo's bagage - val je 'dood' en wordt het klein, kleiner,kleinste verzetje nodig !!
Elk terras is een verleiding en rond 11 h houden we een tweede ontbijtstop, vooral om wat op adem en temperatuur te komen.

De Ennsradweg is rustig, zonder het massatoerisme van de voorbije dagen, maar een kuitenbijter voor toch wel getrainde fietsers.

Altenmarkt is een beetje een 'negatieve' verrassing met gesloten gasthöfer, geen camping maar .... een lieve Frau Berger die Gästezimmer heeft. Ons eigen potje mogen we koken in haar grote tuin, onder de reuze kastanje en zij zorgt voor Bier und Schnapps !!

Totaal km : 1542

23 juli : Admont

Na fotosessie met lieve gastvrouw vertrekken we - met zon en wolken - richting Hieflau. Heerlijk fietsen op een grote, niet drukke weg en vooral zonder de hitte van de voorbije dagen langs de Enns, door een prachtige vallei, Oostenrijk op z'n best.

In Hieflau kiezen we voor de Gesäusse, een Naturpark, het mooiste traject van de dag, met zalige picknick op zalig plekje.

In Admont bezoeken we de grootste abdijbibliotheek ter wereld annex natuurhistorisch museum in een Benediktinerstift. Terug buiten giet het water en na drie vergeefse pogingen bij Zimmer frei, zijn we welkom in Gasthof Zur Traube !! Alle natte spullen hangen reeds te drogen !

Totaal km : 1590

Geen opmerkingen:

Een reactie posten