dinsdag 13 juli 2010

Een zuchtje wind, een wolkje .....



Niet gedacht dat we zo blij zouden zijn met wat minder goed weer !


Eindelijk weer internet en dat op een super-camping in Lauderbach/Weikersheim, dus een verslagje van enkele dagen ver en ... tof om jullie reakties te lezen ! Bedankt.



vrijdag 9 juli in Boppard in hotel am Rhein gelogeerd en een etentje bij een Italiaan .... méér moet dat niet zijn !!

10 juli : het Lance-effect !

Amai (Wolfje!!), er wordt hier nogal wat afgefietst : fietsers van alle pluimage en tonnage, we ontmoetten een groep Texanen met tandem die per boot naar verschillende locaties gebracht werden en voor hen waren de hoge temperaturen géén probleem. Zou dit het Lance A.-effect kunnen zijn ?

Het is bloedheet en een halve liter cola elk is zo verdampt !

Kamperen rond Mainz zien we niet zitten dus slaan we onze tent op a/d oever v/d Rhein in Heidenfahrt, Schitterende locatie, schitterend uitzicht maar very basic !! Michel "geniet" mee met de Duitsers voor de 3de plaats op WK, ik geniet van uitzicht en van Mankell !

Geluk v/d dag : kop/staart aanrijding ! Moe gaat stevig in de remmen en va, ja die knalt er tegen aan ! Drie tassen verspreid over de weg maar verder geen erg.

km totaal : 589

11 juli : Die Fähre fährt nicht ....

Om 6uur uit de tent om de zon voor te zijn. Ontbijten doen we onderweg. Tussen Mainz en Frankfurt vreesden we voor een minder fraaie rit maar het werd een groene verrassing, met een mooie rit door Frankfurter Stadtwald en de levendige Rhein Ufer met FF-skyline.

We hadden camping in Karlstein a Main voorzien maar veer vaart niet en met 100 km op teller zien we een extra omweg van een 20-tal km niet zitten dus wordt het Seligenstadt, een levendige mooie stad. Twee fietsers - leeftijdsgenoten - nemen ons op sleeptouw op zoek naar een betaalbare overnachtingsplaats. Frankfurter Hof ligt centraal, met fietsstalling én we worden er zeer vriendelijk onthaald.

Douchen en dan tafelen Zur Drei Kronen waar het zondags-gezellig is met op de achtergrond de finale WK.

Meevaller v/d dag : "die Fähre fährt nicht" waardoor we Herr und Frau Brabenec ontmoetten én waardoor we echt een avondje uit hebben !

het weer : drukkend warm !

km totaal : 686

12 juli : onweer op komst ??

Fris, monter en na goed ontbijt terug de baan op naar Aschaffenburg (mooie stad). We kopen watermeloen waar we - zonder veel etiquette - met volle teugen van genieten ! Fraai zicht hoor !

Na 62 km houden we het voor bekeken en kamperen in Miltenberg a/d Main. Tijd om fietsen na te kijken, "grote" was te doen, dagboek bij te houden, ... Ondertussen steekt de wind op en vrezen we voor onweer. Haken van de tent goed vastmaken, Michel !

km totaal 748

vandaag 13 juli : Miltenberg - Weikersheim/Laudenbach

geen onweer vorige nacht en als we deze morgen de camping verlaten is het zowaar bewolkt ! deugd dat dat doet !!

we verlaten de Main, fietsen richting Hardheim en volgen de Erf, een klein, smal en grillig riviertje dat meestal verstoppertje speelt tussen de bomen van het fraaie bos waar we doorheen fietsen.

rond de middag verlaten we de Erf en fietsen door 'das lieblichesTaubertal' via kleine wegen en prentbriefkaart-dorpen naar Weikersheim. Het schitterende auto-vrije marktplein met z'n vele terrasjes .... inderdaad, hier moeten we zijn !

verrassing van de dag : de schitterende camping Schwabenmühle ! open sinds 2008 en een vier sterren waard.

we hebben er internet en zitten hier met z'n tweetjes in de koelte van de avond alles bij te pennen en onze plannen voor de komende dagen door te nemen.

km totaal : 830

Geen opmerkingen:

Een reactie posten