dinsdag 20 juli 2010

een dinsdagnamiddag in hartje Linz


Vergeet 'Mijn restaurant' !!
Onthou één naam : Michel !
Le nouveau chef est arrivé !!
Wir sind wieder da !! Internet verbinding op 'de grote markt van Linz' dus tijd voor wat nieuws !


Ondertussen zijn we al in Oostenrijk en verloopt onze reis schitterend. Na Laudersheim (14 juli) zijn we oa naar Rotenburg a d Tauber gefietst, een must op de route, een prachtige stad met zon en ambiance troef !!! Daarna klimmen naar Frankenhhöhe, een warm plateau met wind tegen én ooievaars !! Ze zijn in aantocht !!

We verlaten de route voor de Altmühlradweg en fietsen over gravel door een bosrijk gebied.


Culinair hoogtepunt van de voorbije dagen : pasta met saus uit bokaaltje,stukjes tomaat én een pintje met op de achtergrond een blaaskapel !!


Dollnstein, Riedenburg, we zweten ons te pletter maar 's avonds krijgen we een hevig onweer op de camping. Toch wel even schrikken maar alles oké.


Traktaat moment van de dag : eerste 1000 km op de teller !!


17 juli : we fietsen richting Regensburg en nemen het ervan : ontbijtstop in zonnig Kehlheim, middagstop (maatjes mit Salzkartoffeln!) ergens unterwegs en in Regensburg nemen we een kamer in een pension annex overvolle Biergarten. Hoempapa !!


Na apéro aan de Dom kiezen we voor restaurante da Tino, een zeer goede keuze en alhoewel we een regenbui krijgen om terug naar hotel te keren, hebben we er echt van genoten.

Regens-burg doet naam alle eer aan want het regent de godsganse nacht.

.

Tussen Regensburg en Passau is de Donauradweg niet echt spectaculair maar vanaf Passau (mooie stad) is het 'zoals in de boekskes' : mooi fietsen, schitterende uitzichten, terrasjes, families op de fiets, gemütlich zoals ze hier zeggen.


In de namiddag een koffiestop in een van de vele Biergartens en deze keer met alles erop en eraan !! Er wordt een of andere voorzitter gevierd en ze blazen en zingen er op los dat het een lieve lust is (filmpje volgt!!)


Passau is druk met vele cruiseschepen en fietsers. We ontmoeten er opnieuw verschillende fietsers die we onderweg reeds meermaals ontmoetten (Th en St niet lachen hé!!) en we hebben weeral heel wat verhalen. De ene fietst naar Roemenië, de anderen naar Boedapest of naar Hongarije of gewoon de Donauradweg. Ook veel families met grote én kleine kinderen zijn op fietsvakantie.


Verleden nacht gekampeerd op een zalig plekje net a d Donau samen met een frans koppel en deze morgen vlot richting Linz gefietst. En het is nog steeds schitterend weer !!


Morgen verlaten we de Donau en wordt het parcours gevoelig moeilijker. We houden jullie op de hoogte !


Sportieve groet vanuit Linz


Totaal km 1390


5 opmerkingen:

 1. Het is interessant jullie ervaringen te lezen. Langs de Donau in Kehlheim de Befreieungshalle niet opgemerkt, een groot rond okergelig gebouw? Dan maar op naar de 2000 km zeker?
  Maurice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oostenrijk!! Prachtig fietsland!!
  Ik fiets in gedachten met jullie mee!!

  Sportieve groeten!

  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nogal veel biergartens als je 't mij vraagt:) hou je goed en ons op de hoogte!
  s & a & ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi tante en nonkel. Vandaag van pa en ma te horen gekregen dat jullie te volgen zijn op internet! Al goed gefietst zeg. We blijven volgen.... tot later!

  groetjes,
  Johan, Veerle, Marlies & Larissa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Vera en Michel,

  Af en toe lees ik jullie fietsavonturen, met bewondering.
  Chapeau wat jullie doen !

  Groetjes,
  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen