vrijdag 14 juni 2013

Bitterballen en patat friet !

Michel iets onrustiger, ik zalig geslapen in kajuit 1221. 's Morgens even verwarring ivm plaatselijke tijd en ontbijt maar snel opgelost ;-)

Na het ontbijt vinden de fietsers mekaar terug op het warme auto/motor deck. De jongste fietst naar Koln, de tandem naar familie in Hannover, de 'stille fietser' naar Nijmegen, de solicitor  (the wild rooster!) en zijn ietwat angstige vrouw (eerste fietsreis) naar Amsterdam, de brilleman met de trein naar Basel en zo naar Avignon. Na de douane controle en 'gold luck, take care' fietst elk zijn weg. Wij richting Noordzeeroute, richting Hoek van Holland/Maassluis.

Het is wennen aan rechts rijden, aan kilometers ipv miles, aan € ivm £, aan Albert Heyn en Zeeman, aan Heineken en patat friet .... Maar het is mooi en rustig fietsen via de LF1, door uitgestrekte duingebieden, via Zandvoort en Katwijk aan zee, door het mondainere Den haag, via schitterende fietspaden. This must be Holland !

Ons logement bij Anja en Peter is een verrassing (met dank aan onze "vriend op de fiets" !) Een schitterend geklasseerd huis, met trapgevel, langs een kleine gracht met gele plomp (Nuphar Lutea !) een huis met mini VVV, met atelier, met kindertheater, met workshop.... Een huis waarin gewerkt en geleefd wordt, een huis met geschiedenis uit de jaren 1500.

Op wandelafstand heb je een klein gezellig centrum met bistro's, resto' s en terrasjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten