zondag 2 juni 2013

Rhodododo....dendrons en lamskoteletjes !

Vandaag nemen we afscheid van West Schotland, van de vele single tracks waar we het soms vrij lastig hadden, van de groene gras- en graaslanden en van de vele hills, van de Galloway cows en de schapenfamilies  ..... Ik vrees dat ik nooit meer met een goed gevoel lamskoteletjes kan eten !

Maar zo ver zijn we nog niet !

Michel geniet nog eerst ten volle van kippers bij het ontbijt en dan nemen we de ferry terug naar Oban.

Bij aankomst 'valt er nattigheid' zoals ons moeder zei. Dat is niet 'het regent' maar 'er valt nattigheid' ! Met zeemansbenen onmiddellijk een steile klim .... Dat is even zoeken naar de juiste versnelling (de kleinste, vera ;-) maar enkele km verder hebben we ons ritme gevonden en genieten we van de overvloed aan rododendrons, in alle kleuren en geuren.

Langs de river Lonan door Glen Lonan (Glen : vallei uitgesleten door gletsjer) is het nog zalig fietsen via een single track. Het is hier ongelooflijk stil. Als we halt houden voor een foto of gewoon om te genieten, hoor je echt niets . Zelfs de dieren zijn hier 'geluidloos' !

In Taynuilt komen we op een drukkere weg, gedaan met fietstracks, en het wordt even wennen aan het verkeer.

Ondertussen hebben we meer werk met het aan en uittrekken van regenjasjes dan dat we last hebben van de regen en na de middag wordt het weer helemaal droog.

Lochawe is mooi, rijk en bloemrijk, met een Schotse wedding in het fraaie kerkje en een kasteel aan de oevers van het meer.

Inveraray : verrassend mooi in de late avondzon, met witte huisjes, de Bell Tower en het schitterend kasteel annex tuin. De Duke and Duchess of Argyll heten je graag welkom maar wij zijn te laat voor de afternoon tea:-)
Onze b&b ! Eerste deur - blauw -  van Mainstreet had Johnny gezegd en die vinden we dan ook zonder probleem. Maar wie wel een probleem heeft is onze Johnny ! Een sanitair probleem in onze geboekte kamer maar .... J heeft voor ons bij vriendin Gwen geboekt, een prima oplossing zo blijkt.

In het Georges Hotel is het full house maar we krijgen toch nog aan tafeltje voor ons twee en onze
ober is een Spanjaard uit Cantabria. Toffe sfeer, prima service en good food !
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten