maandag 3 juni 2013

Rest en be thankful !

's Morgens aan het ontbijt vertelt een Schotse tafelgenoot dat de klim naar de Rest en be thankful very steep is en dat hij zelfs met de auto van versnelling moet veranderen .... Te oordelen naar de body mass index van onze vriend heeft hij nog nooit op een fiets gezeten, laat staan een beklimming gedaan ! Maar wat hij wel weet is dat 'Rest and ....' komt van honderden jaren terug toen strijders van clans en andere legers steeds met mekaar overhoop lagen, steeds weer als verliezer of als winnaar die klim over moesten en er dan gezegd werd : rest and be thankful.... dat je nog leeft, er geraakt bent or whatever !



Maar die klim is niet zo steil als gevreesd ! De afdaling is wel zalig en brengt ons via Arrochar naar Tarbet aan Loch Lomond. Hier nemen we de mini cruise naar Inversnaid Hotel (eerste aanlegplaats).
De klim vanaf het hotel is erg steil, dus eerst even toeren op parking om juiste versnelling te pakken en dan rustig, elk zijn eigen tempo, naar boven.




We hadden niet onmiddellijk verwacht ook hier single tracks te krijgen maar het wordt een heel mooie rit via verschillende lochs tot in Aberfoyle. Hier heerst de gezellig drukte van dagjestoeristen die genieten van het mooie weer, een pintje op een terras, een koopje dat ze niet echt nodig hebben, een babbel met twee fietsers uit Belgenland ....

B&b Maifield is eenvoudig maar zeer gezellig en we voelen ons onmiddellijk thuis bij Margret en Bob. Hij is een stille oudere man, zij een kwieke 70+ met een groot tante Liliane-gehalte (familie-weetje), een lieve dame die onmiddellijk onze was in de machine stopt, helpt bij zoeken naar volgende b&b en als een kloek ervoor zorgt dat we niets tekort komen. Dat er hier en daar wat stof ligt, en niet alles blinkt als nieuw, dat vinden we niet erg en als er later nog een stel fietsers inchecken is Margret blij en wij ook !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten