dinsdag 4 juni 2013

Tussen Glasgow en Edinburgh

Nan Hay, onze land lady van Belsyde House, is al "land lady of the year" geweest en dat verbaast niet. Een heel vriendelijke bezorgde dame die op een heel rustige manier alles in het oog houdt in een meer dan mooie b&b. We laten ons weer verleiden tot een cooked breakfast zoals ze hier zeggen maar morgen .... regime ! Allez, dat zien we dan wel ;-)

Deze voormiddag bezoeken we Linlithgow, een mooie kleine stad mét geschiedenis. Belangrijk is de heel bijzondere kasteelsite, geboorteplaats van


Mary, Queen of Scots








Rond Bathgate wordt het drukker maar dat eenmaal voorbij, fietst het weer landelijk, rustig en .... hilly ! 't Zal even wennen zijn fietsen tussen de tulpenbollen op de Noordzeeroute, zoals een Nederlandse fietser onlangs opmerkte.

Deze streek is vrij verlaten op enkele grote boerderijen na en het is dan ook verrassend in Woolfords een rij zeer eenvoudige witte huizen te zien, in the middle of nowhere, en vragen we ons af  wie hier in godennaam komt wonen ?


Voor de volgende twee dagen zoeken we logement in de buurt van Peebles en fietsen we de Tweed Cycle Route.

Steven sms-t dat het ook in Kuurne eindelijk lente is. Houden zo ! Hier staat de aftersun ook al klaar !

We ontvingen een mail van Engelse fietsers die we onderweg ontmoetten en ook zij zeggen dat we "Scotland at its best" ontdekken !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten