donderdag 6 juni 2013

Kippers, Blue Bells, potholes...


kipper is a whole herring, a small, oily fish,[1] that has been split in butterfly fashion from tail to head along the dorsal ridge, gutted, salted or pickled, andcold smoked over smouldering woodchips (typically oak).

Wel, dat is nu wat Michel al een paar keer als ontbijt genomen heeft. En vandaag kreeg hij er zelfs twee op z'n bord .... Om Mauriske Beke jaloers te maken !

En Tiegembos -Roland - is te klein voor de vele Blue Bells, zoals men hier de boshyacinten noemt, die hier alles blauw kleuren. Gewoonweg prachtig !

Hoe zuidelijker, hoe meer potholes we moeten ontwijken op de wegen. Op Arran was dat een probleem dat zelfs de pers haalde; ook hier is het echt goed uitkijken om niet in zo'n gat de belanden. Maar alles went, ook slechte wegen.

Het landschap blijft verrassen en de route langs de river Tweed fietst zalig. Geen echt steile hellingen meer, wat niet wil zeggen dat je een 'fietsen langs de Leie-gevoel krijgt' ! Maar het is genieten en na een twijfelende start is ook de zon terug op het appel.

We fietsen nu door The Scottish Borders en overmorgen steken we terug de grens met Engeland over.
Deze streek is dichter bevolkt en kleine gezellige stadjes, waar het leven blijkbaar om 17u stilvalt, volgen mekaar op.

PeeblesTraquair, het oudste nog steeds bewoonde huis van Schotland


Abbotsford, kasteel van Sir Walter Scott
Schrijver van o.a. IvanhoeGeen opmerkingen:

Een reactie posten