maandag 10 juni 2013

Room with a sea view en ... een hemelbed !

Alnwick Lodge is een meevaller. De Poolse staff is super vriendelijk en attent, we eten bij kaarslicht en de groep heren zijn of kleiduifschutters (competitie) of wandelaars. Alleen spijtig voor fietsers dat de Lodge langs een heel drukke weg ligt, dus starten we deze morgen in fluojasjes.

Gelukkig is Michel een levend kompas, let hij altijd en overal op alle wegaanduidingen en heeft hij richtingsgevoel, allemaal zaken die ik dus niet hebt, zodat hij gisteravond al min of
meer kon inschatten welke richting we uitmoeten.

We fietsen de Noordzeeroute via het pittoreske Warkworth naar Amble waar we, onverhard maar rustig, langs de zee rijden. De plaatsjes langs de kust zijn niet meer dan enkele huisjes met soms een coffee shop of een ietwat troosteloze stad zoals Lynemouth, vroeger een welvarende steenkoolmijn-stad.

Ons laatste logement op Engelse bodem ligt op een 30-tal km van Newcastle (ferry) zodat we morgen niet onder tijdsdruk staan. The Captain's Lodge ligt aan zee en Cathy, onze gastvrouw, weet hoe ze mij moet overtuigen om toch te kiezen voor de iets duurdere kamer met ....zicht op zee ! Gewoonweg 'de max' en dan nog met een hemelbed !!

We sluiten deze fietsdag af met een wandeling, een Magnun en een beetje nixen op een bank in de zon. Moet kunnen !









Geen opmerkingen:

Een reactie posten