vrijdag 14 juni 2013

Richting ferry !

Aan het ontbijt ontmoeten we een solicitor-fietser die gisteravond laat nog incheckte. Geloof het of niet, maar hij was zijn koersbroek vergeten, dus vlug nog even een fietswinkel zoeken vooraleer aan zijn tocht te beginnen.

Landlady Cathy zorgt voor een stevig ontbijt en vraagt of we in onze Tripadvisor beoordeling willen vermelden dat ze een heel veilige fietsstalling heeft ! Doen we !

CATHY : we will certainly mention that cyclists are more than welcome and that you have a safe and locked bike shelter ! Greetings

Toegegeven, de fietspad bewegwijzering is prima en we raken via via heel vlot op de route naar Newcastle. De wegen zijn hier minder goed onderhouden en het is even wennen aan afval en andere viezigheid. Maar dat heb je meestal als je - om het even waar - steden nadert.

Blyth fietsen we binnen langs de achterdeur, maar dan ook letterlijk, en het is wel even schrikken. Maar ook dit is Engeland, niet alleen maar fraaie en mooie plekjes en huizen ! Als ik denk aan onze kinderen en kleinkinderen en zie hoe kinderen hier moeten opgroeien.... Uitzichtloos ? Toekomstloos? Misschien dat de binnenstad beter oogt maar we blijven langs de kust en fietsen zonder problemen naar de ferry haven.

Inchecken vanaf 14h30 ! Samen met andere Engelse en Schotse fietsers laten ze ons zo'n twee uur bibberen in de koude wind vooraleer we aan boord mogen samen met The suns of Silence, een grote groep motards uit diverse landen (USA, GB, D, ...), op het eerste zicht een ruige bende maar heel rustige, vriendelijke gasten.

Met een goed uur vertraging verlaten we Newcastle, richting IJmuiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten