zondag 29 augustus 2010

Café frappé

Frappé (in het Grieks: φραπέ; van het Franse woord voor 'geslagen') is een schuimend Grieks koffiedrankje gemaakt van oploskoffie dat koud gedronken wordt en geserveerd in hoge glazen met een rietje en een glas water.

Een terrasje tussendoor en een frappé : dat is een dagelijks ritueel geworden en dat zullen we missen !

We zijn op de laatste kustcamping voor Athene beland tussen de griekse weekendgasten die verkoeling zoeken (zoals Michel ook ondertussen) in het ongelooflijk heldere water. Vanop ons plekje tussen de pijnbomen door, zie ik de golven aanrollen. De camping is, zoals vaak aan de kust, in terrasvorm en overal heb je zee-zicht en krekelmuziek. Of we dat ook zullen missen eenmaal terug thuis ? Nog niet aan denken ! We hebben al zoveel gekregen tijdens deze reis.

Gisteren hebben we Franse en Duitse toeristen ontmoet die erg Griekenland-minded zijn en hun enthousiasme steekt ons nu al aan om hier ooit op een andere manier terug te komen en het land dan effectief te ontdekken.

Maar nu eerst Athene waar we een beetje 'schrik' voor hebben : de drukte, het hectische verkeer, de warmte ... Michel heeft rit op GPS uitgestippeld zodat we hopelijk zonder al te veel problemen tot aan ons logement zullen geraken.

We houden jullie op de hoogte !

Terugreis gepland voor eind volgende week maar dan wel met vliegtuig. Je fietst naar een climax, een doel en er dan nog een stukje 'aan breien' heeft niet meer hetzelfde gevoel. Volgende keer plannen we een 'ronde van ....' !!!

Gjasas !

1 opmerking:

  1. Succes voor de komende dagen. Vandaag samenkomst in Torhout geweest met AM en Eric Stockman en we volgen jullie op de voet.
    Geniet nog van de laatste fietsdagen en we zullen blij zijn om jullie terug te verwelkomen in België. En mochten jullie terug zijn volgende week zaterdag, zijn jullie van harte uitgenodigd bij Moeke om een leffe te drinken want ik vermoed dat fietsen er misschien niet in zit.

    van harte, hilde en cie

    BeantwoordenVerwijderen