maandag 9 augustus 2010

Trogir : een juweeltje !!

We zijn in Trogir, echt een schitterend stadje en eindelijk opnieuw internet ! Schitterend weer de voorbije dagen en we genieten van een prachtig Kroatië.
Wat is er allemaal gebeurd de voorbije dagen ....

Een ongelooflijk mooie afdaling van 1000 m naar zeeniveau, naar Karlobag, een afdaling die in onze top the best of .. wordt genoteerd. En dan de overzet naar Pag, een rus, rotsig, vrij verlaten, winderig eiland dat ons fascineert. Na een 'woelige' overnachting op een drukke camping fietsen we met felle wind op kop naar razana, enkele km voor Zadar waar we een toffe eco camping vinden. Het is ondertussen zeer warm geworden maar we hebben daar minder en minder last van. Je wordt dat ook gewoon en hier hebben we steeds een zeebriesje.

Ondertussen staan 2378 km op de teller en we beslissen een 'rustdag' in te lassen. We ontdekken Nin, een plaatsje dat onmiddellijk ons hart steelt. Echt schitterend : klein, niet overspoeld door toeristen én we vinden er een prachtige betaalbare kamer met eigen terras, met tuin en schildpadden waar we onze fiets kunnen stallen, met een erg vriendelijke eigenaar die ons een zak vol tomaten toestopt bij het vertrek .... We boeken twee nachten, gaan tweemaal heel lekker en uitgebreid eten, zonnen een namiddag aan zee, gaan met de bus naar Zadar (zéér druk!) en zijn blij als te 's avonds terug ins 'ons' rustige Nin zijn.

Schrik van de dag : drukke weg naar Zadar : hoe redden we dat morgen met de fiets ??

7 augustus : Nin - Ugljan - Pasman - Kabelic

Er liggen gelukkig al enkele km fietspad tussen Nin en Zadar én het is zaterdag waardoor minder verkeer. In Zadar nemen we de ferry naar Ugljan samen met een jong stel duitse occasionele tandemfietsers.
Ugljan is zonnig, groen en verleidelijk om overal te stoppen ! De krekels, de zuiderse droge en lage begroeiing, de kruidige geur, alles doet een beetje zuid frans aan !

De brug tusse Ugljan en Pasman is spectaculair en het eiland verrassend rustig, minder toeristen en zalig om te fietsen.

Vlg ferry brengt ons naar Biograd (vaste land) en langs de grote weg (rustig) fietsen we tot we ergens in Kabelic (staat zelfs niet op de kaart) een mini eco camping ontdekken aan een kleine baai ! Super !! alhoewel geen warm water, geen electriciteit, geen bar of zo, enkel de zee, olijfbomen en een 30tal rustige families. Een mini paradijsje !

Gisteren terug de weg op (is druk maar ongelooflijk schitterende uitzichten) richting Trogir. Opnieuw camping gevonden na een 90 tal warme km en nu zitten we hier te blinken op de promenade van Trogir. Een stadje waarin je je moet laten leiden door de smalle straten, geen plan nodig want alles komt toc h bij de zee uit. We ontmoeten er zelfs een fietser die we weken terug gezien hebben ...

Internet tijd is om dus aan iedereen bedankt voor reakties, fijn dat jullie onsvolgen, warme zonnige groeten en tot later

vera en michel

1 opmerking:

  1. Trogir, Zadar, Split, ... We hebben er nog mooie herinneringen aan van zovele jaren geleden (in onze jongen tijd, lang voordat Yugoslavië zichzelf vernietigde)(en met de wagen weliswaar). En de Plitvice Jezera : voor mij nog altijd de referentie van "hoe mooi kan de natuur toch zijn" en een plaats waar ik "in dit leven" nog wil terugkeren. Fijn dat jullie er ook van genoten.
    Nog een goeie tocht toegewenst en de Bora (*) van achter !
    (*) Bora : de Mistral van Yugoslavië !

    BeantwoordenVerwijderen