zaterdag 11 juni 2011

20° om 20h 's avonds !! We zijn in Zweden !

Donderdag
Bad Nenndorf is een klein aangenaam stadje 25 km Z-W van Hannover. Na een vlotte reis met een ommetje naar Rose Versand, genieten we van een pastis op een zonnige camperplaats. Morgen, zijn er 350 km gepland naar Puttgarden, waar we zaterdag de ferry nemen naar Rodbyhavn in Denemarken.

Voor de eerste keer met onze camper op een boot! Het wordt spannend!!!!

Vrijdag : Rodby

Het is een zonnige morgen in Bad Nenndorf, Na een rustgevende nacht rijden we via Hamburg en Lübeck naar de stranden van de Ostsee. Timmendorfer Strand is er zo een. Maurice Lippens van Knokke is hier ongetwijfeld jaloers op. We kunnen in de namiddag nog de ferry van Puttgarden (D) naar Rodbyhavn (DK) nemen. In Rodby vinden we een schitterende campingplaats waar we onder een Provençaalse zon genieten van een Zuid-Frans aperitief. Om 20:00 u kunnen we nog buiten eten. We hopen dat het zo nog een week of 8 mag doorgaan.

zaterdag: Göteborg

We cruisen richting Kopenhagen en nemen de brug naar Malmo in Zweden. We informeren ons omtrent camperplaatsen en rijden onder een stralende zon richting Göteborg. Tot Helsingborg is het landschap vrij vlak met veel landbouw en daarna wordt het heuvelend met veel berken- en dennenbossen. Eeuwig zingen de bossen .... werd dat hier gefilmd ??
Even voorbij Göteborg installeren we ons in de schaduw van een oude burcht en aan een rivier, op een camping naast een jeugdherberg - vandrarhem - een mooi houten gebouw uit 1881. Ongelooflijk misschien maar we eten buiten om 20h onder een stralende zon en met 20° ! We hebbeb toch wel onze gps juist afgesteld !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten