woensdag 22 juni 2011

Kilbohamn - Ornes : 72 km

Dinsdag 21 juni


Eerste regendag

In Kilbohamn nemen we de eerste ferry van de dag op de middag. De geplande afvaart van 10:00 geldt pas vanaf morgen. Uit de rij wachtenden blijkt dat ook de Noren - en uiteraard heel wat Duitsers - het vaarschema fout geïnterpreteerd hebben.
Wanneer we een uurtje later aanleggen begint het licht te regenen.

We ontmoeten opnieuw onze Duitse vriend (Holger) en ook een jonge Parisien die al sinds begin mei onderweg is met de fiets. Hij doet ons denken aan Laurent Fignon (hem totaal onbekend) en kan verdorie hard fietsen. Blij met wat gezelschap vraagt hij om een tijdje met ons mee te fietsen maar zijn jeugd en zijn tempo kunnen we niet bijhouden. We'll meet again !


Na de tweede ferry komt de regenkledij goed van pas en als we ’s avonds even buiten Ornes de laatste vrije hytte boeken, begint het echt te stormen.
Omdat er in onze hytte geen kookhoek voorzien is - enkel een bed en zetels - worden we door een Frans koppel dat naast ons logeert, uitgenodigd om daar te koken. We beginnen er uiteraard met een apero en uiteindelijk kookt Vera voor 4 i.p.v. voor 2. De afwas doen de dames samen.

Er staat één eenzaam tentje met een fiets ervoor te wapperen op het drassig grasveld !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten