zaterdag 25 juni 2011

A i Lofoten - Bostad : 84 km

De Lofoten

De zon warmt ons op en na een koude nacht doet dat ongelooflijk veel deugd. Maar lang blijft dat niet duren want de fijne nevel rondom de bergen vindt zijn weg naar beneden. Fijne motregen en amper 10°, reden om snel in te pakken.

Reine, Hamnoya, Sund, Ramberg .. Fotogenieke plaatsen die vragen om zon maar ook in de lichte regen verrassend mooi zijn.

Als we onze boodschappen inladen komt Holger tot onze verrassing ook weer opdagen. Hij is dus toch naar de Lofoten afgereisd omdat er goed weer voorspeld wordt. Zon is er vandaag niet bij maar we kunnen nagenoeg droog fietsen en dat is al heel wat in Noorwegen. We zijn niet naar gekomen om met bruine snoeten en kuiten terug naar huis te keren :-)

Naast de fantastische natuur zijn het de ontelbare kleine vissersdorpen waar de kabeljauw, die tot stokvis (wijting )hangt te drogen, die onze aandacht trekken. De geur van de stokvis doet ons denken aan de kermiskoersen en kermissen uit onze jeugd.

We komen een 1700 m lange tunnel opnieuw zonder kleerscheuren door maar het was toch wel even spannend !! Na een korte stop in Leknes en een babbel met een Oostenrijkse fietser zetten we  koers naar het Noorden waar we na 15 km een prachtig huisje zien waar we kunnen overnachten. De keuze is vlug gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten