maandag 13 juni 2011

Lange dagen, korte nachten !!

Ongelooflijk : 23h45 en het is nog volop dag- en zonlicht !! Het worden lange avonden en korte nachtjes ….


Internetten lukt niet altijd daarom pikken we in op 'vaderdag' in Zweden.
Deze morgen met de zon gestart vanop camping even buiten Goteborg. We rijden richting Halden, Zweeds/Noorse grens en van hieruit is het nog 880 km tot in Steinkjer, eindpunt van onze camperreis.

Een heel mooie rit die nu eens aan Canada, dan weer aan Nieuw Zeeland doet denken : meren, fjorden, onmetelijke dennenbossen, houten huizen en kerken, golfterreinen (meer dan voetbalvelden), en …. lupinen !

Met een camper reizen, das luxe ! ‘s Middags potje koken, frisdrank of koffietje op tijd en stond, relaxend genieten van een apero … zetels uit koffer, fles uit frigo ! Dat wordt straks even wennen !

Oslo bezoeken doen we op de terugreis, dus volgen we de ring en nemen richting Hamar aan het Mjosa meer. We slikken even als we de camping zien liggen maar uiteindelijk staan we hier schitterend met zicht op het meer, in alle stilte en genieten …

maandag de 13de

Ontbijten met blote voeten in het gras, zon in de rug en nog net niet met de billen bloot .....

Gisteren vertelde onze Franse buurman, op terugreis van de Noordkaap, dat bepaalde wegen moeilijk berijdbaar waren door de hevige regenval. We kunnen niet iedere dag internetten, verstaan geen woord Noors dus informatie nihil.

Zonder ons veel vragen te stellen vertrekken we richting Trondheim, nog steeds onder een stralende zon. Lillehammer voorbij, worden we teruggestuurd om via een alternatieve weg naar Trondheim te rijden. Dit betekent 60 km terug naar Hamar (start van deze morgen) waar we weg 3 nemen, zoals aangegeven. Na een 50-tal km zorgt wateroverlast opnieuw voor problemen, worden we van de weg gehaald en rijden verder via weg 30.
Maak jullie evenwel geen zorgen : het zijn schitterende wegen, met prachtige landschappen en zonder waterellende. We zien nu wel de schade (caravan in het water, hoge waterstand, ondergelopen gebieden) en informeren even bij zus Annemie wat er eigenlijk allemaal aan de hand is. Smeltwater en hevige regenval zijn de oorzaak van alle problemen, die erger zijn in het Zuiden dan in het Noorden.

Momenteel staan we op een kleine camping op zo'n 80 km van Trondheim. We hebben het zekere voor het onzekere genomen en onze camper op de kiezelsteentjes geparkeerd !! Er loopt hier een riviertje achter de camping dus als het water te hoog komt .... schiet Michel uit de startblokken !!

Morgen rijden we tot in Steinkjer van waaruit we onze fietstocht starten.

Hierbij nog enkele foto's evenals een 'video-probeersel' !!










1 opmerking: