zaterdag 25 juni 2011

Kjopstad - A i Lofoten : 77 km (818 hm)

Voor het eerst wild kamperen

We verlaten ons 250 jaar oude vissershuisje richting Bodo. De benen zijn goed, de moraal is optimaal en het is opgehouden met regenen. Meer moet dat niet zijn. De weg naar Bodo (Noren spreken het uit als « boede« ) is behoorlijk lastig. We fietsen nooit hoger dan 300 m, maar we vertrekken meestal van nul.

Vandaag ontmoeten we heel wat fietsers. Een stel jonge Noren uit Bergen, een Fransman met witte sokken, maar waar anders niets fout aan is, een wat oudere Duitser die toch even van de fiets moest op een steilere helling.

Op een 20 km van Bodo komen we op de N80 terecht. Blijkbaar een zeer drukke verkeersweg want in die laatste 20 km hebben we 1000 x meer auto’s gezien dan in de vorige 700 km vanaf Steinkjer.

We zijn net op tijd in Bodo voor de ferry van kwart voor zes en om 21:00 leggen we aan in Moskenes op de Lofoten. We fietsen richting A waar we in dit meest Z-O dorpje van de Lofoten voor het eerst onze tent in de vrije natuur opzetten. We genieten na van een weer onvergetelijke dag bij een kop Nescafé en gaan zoals we het nu al gewoon zijn ,bij klaarlichte dag om 23:00 letterlijk onder zeil.


1 opmerking:

  1. Hallo Vera & Michel,
    ik volg jullie praktisch iedere dag,
    en het is fijn te lezen hoe jullie genieten van alles op jullie pad : de natuur (zelfs de regen!),de mensen, andere fietsers, elkaar ...
    Als ik dat groene tentje zie staan, begint het toch echt wel te kriebelen (ja, jullie lezen het goed, toch wel een beetje jaloers van jullie onderneming.
    Bonne route !
    We blijven jullie volgen

    Magda

    PS. hier begint de Gigakoorts te stijgen

    BeantwoordenVerwijderen