donderdag 30 juni 2011

Finnsnes - Nordkjosbotn : 84 km

Woensdag 30 juni


Optimisten als we zijn vertrekken we in zomertenu, lichte trui en korte broek maar met arm - en kniestukken, in de hoop dat we die in de loop van de dag kunnen uitdoen. We houden evenwel onze regenkledij bij de hand want we kennen ondertussen iets van het Noorse klimaat. All seasons in one day ....

In een fietsverslag lazen we dat een ommetje via de 855 zo vlak als een biljart verloopt. Na de zware rit van gisteren is dat een prima start. Eens op de E6 vanaf Olsborg wordt het even wennen aan het verkeer, maar het valt nog best mee. Misschien is juni nog een rustige maand maar zeer druk is het hier niet.

We houden even halt bij een Sami-winkeltje en proeven ons eerste rendiervlees.

In Hela verlaten we weer even de E6 en genieten van de wijdse sneeuwbergen die de Balsfjord omringen.

De camping in Nordkjosbotn is gezellig klein. Alle « hytter » zijn bezet en we zetten onder een lichte motregen ons tentje op.

We koken en eten in de kleine keuken waar we kennis maken met een tof fiets-paar uit IJmuiden. Deze keer zijn zij met auto en tent op stap maar zij hebben ook al heel wat fietsreizen gemaakt over gans Europa. Ze trakteren ons op een glas wijn, zodat de pasta »krulletjes » met een glaasje Beaujolais Village nog zo lekker smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten