maandag 6 juni 2011

NOORDKAAP 2011



Marialoop
juni 2011

Verleden zomer zijn we met fietstassen vol zon, herinneringen en onvergetelijke ervaringen, terug thuisgekomen na een prachtige fietstocht naar Athene.

Of de zon dit jaar opnieuw onze compagnon de route zal zijn, dat weten we nog niet; dat deze tocht een onvergetelijke ervaring wordt, daar zijn we stellig van overtuigd !
De Noordkaap (Nordkapp) wordt beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaap ligt op 71° 10' 21" NB, op 2080 km van de Noordpool. Daar willen we naartoe ! Naar de Noordkaap hé, de –pool, das nog iets anders….
Omdat we reeds door Zuid Noorwegen fietsten, plannen we onze reis a.v. : met de camper via Duitsland, Denemarken, Zweden naar Trondheim (Noorwegen) en van daaruit met de fiets naar de Nordkapp.
Wij vertrekken in juni om optimaal te genieten van de middernachtzon (aan de Noordkaap van 13 mei tot 29 juli). In die periode schijnt de zon ten noorden van de poolcirkel ook ’s nachts, dus kunnen we de klok rond genieten !
Ook nu willen we jullie via onze blog op de hoogte houden van onze tocht en wij hopen dat jullie een eind met ons mee-reizen.
vera og michel

1 opmerking:

  1. Hoi Michel en vera,

    Geweldige fietservaring hebben jullie gehad. Wij zijn ook voorbereidingen aan het treffen om volgend jaar een soortelijke fietsreis te maken. We gaan de reis fietsen van tromso - Steinkjer, en naar de noordkaap met de hurtigruten,
    samen met 2 kinderen van 9 en 7 jaar oud.
    Dit geeft extra veel voorbereidingen met zich mee. Daarom heb ik een vraag over de wind. Na wat speurwerk lijkt het erop dat de wind vaak naar het zuiden waait??? Wij denken erover om daarom juist om naar het zuiden te fietsen. Ik heb nog een aantal vragen zou ik deze via de mail mogen stellen? Ik kan geen adres van jullie vinden. Mijn mail adres.

    familiederuijter@gmail.com

    http://www.pino-on-tour.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen