donderdag 30 juni 2011

Nordkjosbotn - Birtavarre : 96 km

Woensdag 29 juni

Water - water valt - watervallen !!

Je hebt ze in alle categoriën : de kleintjes die nog het diploma 'waterval-len' niet behaalden, de grootmeesters die majestueus en met veel vertoon van meters hoog naar beneden klateren, je hebt de schuchtere en de luidruchtige, maar overal spat en spettert het, klatert en kolkt het .... Aan de overkant van de fjord zien we de meterslange witte slierten geluidloos naar beneden vallen maar naast ons bruist het dat het een plezier is.


En als de hemelse watervallen daar nog een schepje bovenop doen ..... het is inderdaad een water-dag ! Maar geloof het of niet, we genieten ervan vooral in de wetenschap dat we deze avond 'droog-liggen'. Vanaf nu reserveren we op voorhand hytter want, hoe hoger we komen, hoe minder hytte vrij zijn.

Na Skibotn fietsen we rest van de dag langs de Storfjorden en Kalfjorden met steeds zicht op de sneeuwtoppen rondom.

Onderweg worden we toeterend ingehaald door een Zwitsers koppel met caravan, dat we twee dagen terug in Finssnes ontmoetten. Als we op de zelfde parking picknicken - gelukkig met regenpauze - zorgen zij voor koffie mét koekjes !!

We krijgen ook nog twee tunnels van 2-3 km met verbod voor fietsers. Gelukkig kunnen we via de 'oude' weg die tunnels omzeilen maar die weg ligt er verschrikkelijk bij : rotsblokken, hout, stenen, kapot wegdek .... Binnen afzienbare tijd is die helemaal onbruikbaar.

Op de camping hebben we een nette hytte mét kookplaatje, bedden, tafel en stoelen, proper en verzorgd; het sanitair is wel allesbehalve dus hou ik het bij een kattewasje !
Maar we zitten gezellig warm binnen en met de strakke wind is dat een luxe.

1 opmerking:

  1. indrukwekkend. zowel het landschap als wat jullie aan het doen zijn. geniet van elk moment! bas

    BeantwoordenVerwijderen