vrijdag 17 juni 2011

Kolvereid - Vennesund : 80km

Vrijdag 17 juni

Eén eland gezien !! Maar die had ons ook in het oog en dacht : weeral toeristen, weeral op die foto .... in ben het bos in ! Gelijk heeft hij !



Na een heel rustige start om zolang mogelijk te genieten van ons uitzonderlijk campingplekje, fietsen we richting Folderheid, terug naar de RV17. Michel heeft vooraf de hoogteprofielen afgeprint zodat we een beetje weten wat ons te wachten staat. Vandaag staan er drie serieuze pieken op het menu. Maar met een zonnige picknick tussendoor en de zuiderse temperaturen (korte mouwtjes, korte broek !) lukt dat prima.

In Holm nemen we de ferry naar Vennesund waar we bij de camping de Duitse fietser van gisteren ontmoeten. We raken aan de babbel en hij besluit ook hier te kamperen en trakteert ons op een peperduur biertje.

Als we onze tent opzetten herkent een camperaar-visser ons en hij trakteert ons op een volle pan vers gevangen vis, afgekruid, met ajuin en olijfolie. We moeten die enkel nog bakken in het kleine campingkeukentje. Met wat brood en un verre château de la pompe én in een uitzonderlijk decor smaakt dat ongelooflijk lekker.


Er is hier ook nog een Franse fietser uit Chambéry die voor 3 maand op fietstoer is. Het was weer even een Babelse toestand met alle talen door mekaar !


En we maken meer en meer kennis met die vervelende kleine muggen (midgets).Smeren, look eten, ons misschien niet meer wassen ... alle baten helpen :-)

Nu zitten we op een terras van een café (zonder bier) in de avondzon en wordt de stilte momenteel enkel verstoord door een late ferry.

1 opmerking: