vrijdag 8 juni 2012

1300 km op de teller !

Vrijdag 8 juni
Via een heel fraai fietspad bereiken we het Como-meer. Het fiets goed en vlak en we recupereren van onze rit van gisteren; Rond de middag begint het te regenen maar het blijft 23°, dus erg vinden we dat niet.
Het is verbazend rustig rond het toch erg toeristische meer. Zou de crisis hier voor iets tussen zitten ?


In Varenna nemen we de overzet naar Bellagio. Gewoonweg een schitterend plekje om vakantie te houden maar .... prijzig !! En dan begint het !!
We fietsen richting Lecco en nemen afslag naar Ghisallo. Dat er moet geklommen worden, dat wisten we maar dat we al onmiddellijk 14% voor de wielen zouden krijgen, dat is wel even slikken (en op de tanden bijten ;-)

Foto's nemen zit er deze keer niet in, ik ben al blij als ik rechtop blijf ! De hellingen worden iets minder steil en we kunnen wat op adem komen.
Een B&B is gesloten, de camping is niet onmiddellijk een optie maar Michel boekt een kamer in hotel Mirabeau ( op 700m) enkele kms voor Ghisallo. Schitterend gelegen met een terras van waar je een ongelooflijk zicht hebt op het Comomeer !!

De eigenaars zijn twee heel sympathieke oudere mensen. Het fitte dametje is erg geïnteresseerd in onze tocht en in ons museum-bezoek. Morgen komen we hier terug.


1 opmerking:

  1. Dag T Vera en N Michel,

    alles hier ok in Torhout. We zitten hier met Sofie Bollaert een glaasje te drinken ( want Stefaan is in Hawaï), en we volgen de blog.
    Jullie zijn reeds ver gevorderd, en we hebben (g)een goede herinneringen aan Como... maar het is een prachtige streek.
    Geniet ervan, en we blijven jullie volgen..

    BeantwoordenVerwijderen