zondag 3 juni 2012

Wisselvallig en 10° frisser !

Vrijdag 1 juni :

Lekke band voor M bij het inpakken, Bretten bezoeken en dan fietsen we door een scitterend bos richting Pforzheim. Het wordt geen makkelijke rit (722hm) maar wel een heel mooie waar we in rustig tempo van genieten.

Bretten

Het Würmtal is een heerlijk fietsgebied, rustig, stil langs ... inderdaad, de Würm, via goed berijdbare onverharde fietspaden. In de weinige dorpen die we doorrijden is de tijd soms stil blijven staan.

Weil der Stadt, geboorteplaats van J.Kepler (astroloog en nog veel meer) is weer een van die mooie stadjes met fraaie vakwerkhuizen en torens. M. heeft er zijn tweede lekke band en weten dat we de camping in Tübingen niet meer halen. We boeken een kamer in Ehningen en belanden 's avonds in een klein Gasthof waar Okra-dames ook hun Ladies Night hebben. Er is ook muziek die avond - schlagers, en dan nog auf Deutsch! - niet de ideale plek om veel te bloggen vooral omdat het systeem vrij traag werkt. Maar we hebben een fijne avond en laten ons af en toe verleiden tot meezingen ...


prachtig fietsen door het Würmtal

Zaterdag 2 juni : Schwäbisch Alb (737m)

Kom je ooit in de streek van Tübingen en is het mooi weer, blijf gerust enkele dagen 'plakken' want dit is een heel mooi stukje Duitsland. Je kan er fietsen, MTB-ebn wandelen in het heel fraaie Naturpark Schönbuch (vroeger jachtgebied van koningen), je kan een bezoek brengen aan het prachtig Bebenhausen met z'n imponerend klooster, Tübingen bezoeken maar dan liefst op zaterdag, dan is het er gezellig druk. En als je de benen hebt, fiets dan een van de vele routes of gewoon de Schwäbisch Alb op en af ...

Jullie raden het al, het was weeral 'genieten' vandaag.

We kamperen hoop op de Alb en vanavond geen schlagerfestival, maar in de verte de klanken van het plaatselijke Musikverein.

Totaal aantal km : 869
De Frank : bewolkte ochtend maar zomerswarm tegen de middag
De kok : vandaag geen Schnitzel of Spargel maar pasta Michele !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten