maandag 18 juni 2012

Zaterdag 16 juni - Villa Nova d'Albenga


Onder een staalblauwe hemel fietsten we vandaag de gemakkelijkste etappe van onze reis. We klimmen eerst nog naar 800 m en dalen dan over 20 km naar Albenga aan de Ligurische kust. 

Deze klim is blijkbaar erg geliefd bij de plaatselijke wielertoeristen die ons met een groet of een aanmoediging kruisen of inhalen.Boven op de pas worden we aangesproken door een ingenieur op rust die bij Alfa Romeo gewerkt heeft. Hij is benieuwd naar de economische toestand in België en blij dat hij eventjes zijn talenkennis kan gebruiken.

Tijdens de afdaling maakt Michel een allusie op ‘leven als God in Frankrijk’ Ik vermoed sterk zegt hij, dat God toch wel een beetje buiten de lijntjes gekleurd heeft De weg slingert in spaghetti-bochten door schitterende landschappen en stille dorpen liggen als prentkaarten rondom ons. Castelvecchio, Zucharello,…waar we genieten van de echte Italiaanse keuken… Wij zijn niet gehaast om te kust te bereiken !
Het is even wennen aan de weekend drukte wanneer we Albenga naderen, maar we vinden vlot de weg naar de oude stad met zijn schitterende architectuur en zijn bekende ‘trompe l’oeil’ gevels. Uiteraard ook veel gelegenheid om je Visakaart  te gebruiken in de vele boutiques, eet- en drinkgelegenheden.
We worden gefotografeerd en aangesproken door een vlotte en sportieve Amerikaanse die haar Italiaanse echtgenoot ervan wil overtuigen om ook fietsreizen te maken. Manlief zag het evenwel nog niet zitten
We willen buiten Albenga slapen en niet op een of andere kustcamping. In Villa Nova d’Albenga vinden we een mooie Agriturismo en odat we toch wat reserve hebben vooraleer naar Nice te fietsen, besluiten we om 2 nachten te boeken. Morgen, rustdag, maar daarover later meer.
Eerst genieten we van een zalige avond onder de blauwe regen op ons privé grasveldje !Geen opmerkingen:

Een reactie posten