zondag 10 juni 2012

Na regen komt ...

Zondag 10 juni :
en nu is het vaderdag ! Dus, felicitaties aan alle papa's !!

Vorige nacht hadden we hier een zeer zwaar onweer met hevige regen, donder en bliksem en sterke wind. Waren wij blij dat we knus in een warm bed lagen !!

Deze morgen regent het nog steeds maar eenmaal gepakt, klaar om te vertrekken, breekt de zon door en genieten we van het fantastisch zicht op het Como-meer én van de mooie afdaling naar Bellagio. Het is zondagmorgen en nog vrij rustig op de weg langs het meer zodat we regelmatig halt houden voor enkele foto's of gewoonweg om te genieten van al dat moois.


Rond de middag bereiken we Como, een gezellige bloemrijke stad met een prachtig Duomo. We ontmoeten er een jonge Franse fietster op weg richting Dolomieten.


Vanaf Como fietsen we richting Varese, door een drukke agglomeratie, die niet fiets-vriendelijk is.Na 90 km zien we een aanduiding naar B&B Coco Loco in Sesto Calende, aan de zuidkant van het Lago Maggiore. Dat oogt goed en de prijs is redelijk. De kamer is evenwel nog niet op orde dus fietsen we tot aan het eerste restaurant voor een pizza en een glaasje wijn. Tijdens het eten worden we verrast door een enorme regenbui. Het regent niet, het giet ! In een mum van tijd stroomt het water alle kanten op en worden tafels en stoelen naar drogere oorden versleept. Dus weer geen camping-weer !

Ondertussen is het 1-2 geworden in de match Ierland-Kroatië en zitten we gewassen én droog in onze zeer kleurrijke b&b !




1 opmerking:

  1. nauwelijks nog verschil tussen Torhout en Sesto Calende ...
    het regent niet, het giet !
    hier ook lekkere pizza !
    voetbaluitslag hier ook 1-2 ...

    en toch verschillend en het reizen waard :
    de kleurrijke b&b en de kleurrijke fietsverhalen bij thuiskomst !

    Straks weer een en al oor !

    Jos & Magda

    BeantwoordenVerwijderen