zaterdag 23 juni 2012

La Turbie en Col d’Eze à l’aise !!


Woensdag 20 juni 

Vanuit Dolceacqua dalen we terug naar de kust en bereiken via de vrij drukke weg de
Italiaans-Franse grens en Menton. We maken van de eerste regendruppels gebruik om een terrasje op te zoeken en onze eerste Pastis op Franse grond te bestellen !! Maar al snel trekken de wolken open en wordt het opnieuw zuiders warm.



We willen de drukke kustweg vermijden en fietsen vanuit Roquebrunne richting La Turbie (500m), opnieuw een warme klim waar we evenwel alle tijd voor nemen. Er wordt hier veel gefietst en Michel vermoedt dat enkele profs zich hier ook voorbereiden.

La Turbie is een gezellige kleine stad, zuiders warm en aangenaam druk, weg van alle glamour van Monaco.


zicht op Monaco vanop La Turbie

Kamperen in de achtertuin van prins Albert van Monaco zit er niet in (campings zijn er niet) en via l’office de tourisme krijgen we enkele adressen van chambres d’hôtes op enkele kms van het centrum. De keuze tussen een hotelkamer in het centrum en een b&b in de bergen is vlug gemaakt maar dat betekent wel dat we nog een kleine 200 m moeten klimmen !

We maken het onszelf niet altijd makkelijk - dixit Michel - maar we hebben toch weer de juiste beslissing genomen !
Villa Eden heeft een schitterende ligging met een ongelooflijk uitzicht. De ontvangst is buitengewoon hartelijk, de kamer prima maar we zijn vooral gecharmeerd door het unieke decor !!



‘s Avonds moeten we wel nog een viertal km verderop fietsen om een restaurantje te vinden maar dat kan ons enthousiasme niet bederven.


Donderdag 21 juni :

Deze keer échte rustdag ! Vandaag zijn we toerist met alles erop en eraan, van lang uitslapen tot uitgebreid ontbijten, apéro en etentje in La Turbie …..

Veel uitleg bij het ontbijt hoeft niet (zie foto!) en we genieten bijna nog het meest van de rust en het ongelooflijk panorama. Ik denk eraan een poster te laten maken van het uitzicht en dat als tuin-achtergrond te gebruiken ten huize stockman !!



Col d’Eze à l’aise als dessert - het moet toch nog een beetje sportief blijven hé - en dan rustig terugfietsen naar ons logement. De fietsketting moet niet altijd gespannen staan …..

Morgen fietsen we richting Nice waar we tegen de avond het vliegtuig naar huis nemen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten