woensdag 13 juni 2012

Salve ! Bravi ! Buon viaggio !


Fietsers en  mensen in de dorpen groeten, zwaaien en wensen ons goede reis. Iedereen is zeer vriendelijk, behulpzaam en erg geïnteresseerd waar die twee 'oue knarren' vandaan komen en naartoe reizen !! Van zodra we halt houden en de kaart bovenhalen, stopt wel iemand om ons de weg te wijzen !

Het heeft de ganse nacht geregend maar tegen de ochtend klaart de hemel open. Sesto Caliende is druk, maar eens de Tucino over, wordt het heel wat rustiger op de weg en komen we snel op fietsvriendelijke wegen. Na de beboste heuvels rond Sostegno bereiken we de Po-vlakte. Zover onze ogen reiken, niets dan rijstvelden waar vogels van diverse pluimage, maar vooral reigers en koereigers(?) hun hartje kunnen ophalen ten koste van kikkers en padden.We zien zelfs een reiger die een serieuze adder als middagmaal wist te versieren.
Hier teelt men dus de riso voor de risotto (allez, dat veronderstel ik toch).


ergens onderweg, een enorm maar afschuwelijk sanctuarium
wie haalt het in z'n hoofd om zoiets hier te bouwen !!


rijst, rijst en nog eens rijst !


eindeloos !!


Ons doel vandaag is het Lago di Viverone waar we tijdens een vroegere fietstocht al eens kampeerden maar dan met een min-quotering! Nu kiezen we voor de andere kant van het meer en Camping del Sole is een echte meevaller. We delen een tent-veldje met twee Fransen uit Chamonix (waar ondertussen op 1500m sneeuw valt!) en de Nederlandse Judith en John.

's Nachts krijgen we opnieuw hevige regen en onweer maar ons tentje houdt ons droog !!


Michele e Marcello !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten