vrijdag 1 juni 2012

Schlagerfestival !!!

Eindelijk internet gevonden in een "Gaststätte" waar er Duitse schlagers gedraaid worden .... dat, en enkele pintjes, nemen we er graag bij :-)
Het is nu vrijdagavond 1 juni en we keren even terug in te tijd met 'Engelbert Humperdinck' of zo !!

Maandag 28 mei : Niederanven - Oppen/Reimsbach (D)

Zelfs het klokkenspel om 7h30 heeft ons niet gewekt ! Goed bed, Anne-Cathérine ! Na het ontbijt met de familie fietsen we de nijdige helling op richting Duitsland. Prachtig fietsen, niet té steil, schitterende vergezichten en nog steeds hoogzomer. Een 10% daling brengt ons naar Ehnen a/d Moezel waar we even 'proeven' van heerlijk vlak fietsen. Maar niet voor lang want via steile klimmetjes verlaten we het Moezeldal en dromen al van de vlg afdaling naar de Saar. Maar eerst nog wat zweten !

In Mettlacht a/d Saar zijn er koopjes bij Villeroy & Boch. Michel wil trakteren met koffie en gebak maar alle terrasjes zijn volzet. Crisis ?!!

Ook hier geen campings maar Jägerhof biedt onderdag, eten, drinken en Gemütlichkeit ! Meer moet dat niet zijn !


Dinsdag 29 mei : 13% - 15 % 0 %

Hij had een snor,een grote snor en van de 'duits' halflang haar,een gouden ketting en een strak gesteven wit hemd .... you get the picture ! Maar hij zorgt voor ons ontbijt terwijl madame nog slaapt na drukte van de vorige avond in de Biergarten. De Wirt van Jägerhof is vriendelijk en attent.

0% staat voor het alcoholgehalte in ons Bittburger Radler pintje in Sankt Wendel, 13 en  15% staan voor de korte maar pijnlijke prikken om aan die 0% te geraken ! Sterven doe je dan een beetje op de fiets maar dat vergeet je vlug tijdens de heerlijke afdaling.

We boeken een kamer in Landstuhl, genieten van een apéro bij een Ier en eten lekker bij de Italiaan .... Typische Duits ?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten