maandag 18 juni 2012

Piemonte


De Nederlanders hebben we niet horen thuis komen. Verloren met 1-2 van Duitsland.

We fietsen door de prachtige wijnstreek van de Langhe (provincie Piemonte). Wijn wordt meestal verbouwd in heuvelachtige gebieden en dit is hier niet anders. Meer van 700 hm over 35 km. Ieder dorp ligt op een heuvel met castello. In Serralunga d’Alba kunnen we niet voorbij het terras van de « Cantina Schiavenna » waar we als aperitief één van lokale wijnen proeven.



Tijdens onze picknick ontmoeten we Cindy en Geert, een sportief koppel 30-ers uit Herentals onderweg  naar Biarritz en even gepassioneerd door fietsreizen als wijzelf. Na een lange babbel in de brandende zon wensen we hen een goede reis en gaat elk zijn weg.



Het blijft klimmen tot bijna in Bossolasco waar we een B&B en een Agriturismo aan ons moeten laten voorbij gaan (geen eten voor vanavond of uitbater afwezig!). Dan maar een kamer boeken in hotel Panoramico in Bossolasco met prachtig uitzicht vanop ons zonig terrasje.

De provincie Piemonte blijft ons fascineren en het landschap lijkt heel sterk op Toscane, maar dan  dichterbij, minder duur en groen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten