donderdag 30 mei 2013

1069 km op onze teller !

Deze morgen zorgt Martha voor een fruitontbijt met  kiwi, aardbeien, mango, druiven, zwarte bessen, meloen, das eens wat anders dan bacon, eggs, etc !

We nemen de 10u ferry naar Mull, waar we twee dagen zullen blijven, en fietsen naar onze B&B in Salen. We laten onze fietstassen achter bij Heather en fietsen  - lichtgewicht - dwars door het noordelijk eiland naar Darvaig en Calgary Bay, een prentkaart-plaatsje met een schitterend gelegen vrije campingplaats. Een ongelooflijk mooi kronkelweggetje brengt ons terug landinwaarts. Dan wordt het 4 km serieus klimmen tot aan de mini Cebrero (Santiago gangers kennen dit wel !) en hebben we een fantastisch uitzicht op de Ben More (966 m) en de eilanden Ulva en Gometra.
Ook vandaag weer veel blind summits, hoogtes waar je tegenkomend verkeer niet ziet. De korte hellingen zijn zo steil dat je nooit ziet wat achter het topje ligt of komt. En over het ganse traject fietsen we op single tracks, soms zeer smal, maar met veel passing places.

Onderweg varens die zich stilaan ontrollen en veel wilde irissen en heide die de volgende maanden hellingen in kleur zullen zetten.

Koffie en gebak onderweg ontbreken ook vandaag niet en de dag sluiten we af bij een zeer goede Italiaan in 'ons dorp' - er zijn maar twee resto's in de wijde omgeving. De zaak wordt gerund door vier jonge mensen, twee Schotten en een jong stel Milanesen die hier het seizoen doen. Een aanrader !

Vanavond aftersun-party want het was een zeer zonnig en winderig.

Vandaag 79 km en 870 hm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten