vrijdag 24 mei 2013

Bank holiday !

Ja, het lukt me niet om vorige foto te verwijderen, dus blijft het dan maar zo !

Lilac Bank in Crosshill, the Cottage, een b&b met grote stip ! We worden er zeer vriendelijk opgewacht door Paula en Graham, koffie en homemade cakes, een schitterend huisje, een plaatje ! En 's avonds verwennen we onszelf in het enige hotel-restaurant in de buurt (two for the procent of one!)'

Crosshill is maar een straat groot of lang en de straat waarin we wonen is een van de twee nog overgebleven - weaver streets - waar de kleine witte huisjes gebouwd werden door Ierse immigranten rond 1800 en waar er thuis geweven werd.

's Morgens zijn we samen met Paula en Graham nog druk op zoek naar slaapplaatsen want het is Bank Holiday en Arran is een geliefd vakantieverblijf naar het schijnt en dat ondervinden we bij het zoeken naar een kamer. 

We fietsen via Maybole richting Ayr, een mooie, vrij grote kustplaats met St Martens Latem allures. Prachtige huizen,mooie lanen en de zee op wandelafstand. In Ayr staat alles in het teken van dichter Robert Burns of in teken van de zee.

We fietsen nu bijna voortdurend langs de kust tot in Ardrossan waar we rond 18u de Ferry naar het eiland Arran nemen. In Brodick hebben we een very basic b&b maar met een schitterend uitzicht, en een ideale startplaats voor onze rit van morgen.


Hier geen hoogbouw langs de kust !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten