maandag 20 mei 2013

The green green grass of Gretna Green !

Het gras is hier inderdaad groener dan groen en vanavond slapen we in GG !

Julie van de b&b maakt ons een real English breakfast klaar en er wordt nog heel wat bijgebabbeld aan de gezellige keukentafel.

We fietsen Hexham uit - een stadje met stip - en beginnen nu aan onze Columba-route! Een deel van het traject loopt via de ncn 72, de Hadrian Wall cycling route, een schitterend parcours. Het is droog maar bewolkt en wat mistig, typisch weertje voor de streek.

The Wall is een populaire wandelroute, met de fiets ben je er - op enkele stukken na - vrij ver vanaf maar je kan er hier en daar naartoe fietsen. Krasse mannen die Romeinen die zelfs nu nog bijdragen aan het toerisme in deze streek.

Ook vandaag weer veel klimmen, korte nijdige klimmetjes of lastige 'wasborden' - keuneleute voor de ingewijden ! Picknicken doen we op de green van een klein dorp in de schaduw van een van de vele Methodisten kerkjes.

In de namiddag fietsen we Northumberland uit en Cumbria in en het is ongelooflijk hoe anders alles wordt : de bouwstijl van de huizen en hoeven, schapen maken plaats voor koeien, muurtjes worden heggen en wij krijgen de indruk dat deze streek niet zo welvarend is. Longtown, de enige stad die we doorrijden lijkt ons nu niet the place to stay.

We steken de grens Engeland/Schotland over en zijn aangenaam verrast als we de parking van ons guesthouse voor vanavond oprijden.


1 opmerking:

  1. Je maakt ons benieuwd naar die guesthouse. Misschien ligt die deze zomer ook wel op onze route.
    Veel fietsgenot verder, en niet te veel natte voeten.
    Stefaan en Ann

    BeantwoordenVerwijderen