maandag 27 mei 2013

12 - 14 - 16 % !

Het miezert als de ferry ons over de Kilbranner Sound naar Kintyre brengt. Maar de bootsman voorspelt droger en zonniger weer en, gelijk krijgt hij.

Schotse trekkers tippen ons de seafood cottage op Skipness Point en wij daar ook eerst naartoe. Een uitzonderlijke locatie waar op dit uur van de dag al volop van seafood - groot en klein - genoten wordt. Ideaal om een meeneemicknick te bestellen.

Kintyre, oa bekend door de Paul McCartney song, nu ook bij ons bekend als een serieuze kuitenbijter. Korte, zeer steile hellingen tot 16%, 850 hm over een afstand van een 50tal km .... Wie denkt dat eilanden/schiereilanden vlak zijn ...... Île de Ré, dat is vlak !

Het wordt onze zwaarste rit tot nu toe. Maar het schitterende middag-stopje dat we ook nu weer ontdekken maakt veel goed, zelfs al moet er nadien onmiddellijk weer geklommen worden.

Het wordt stilaan kouder en de zon kan ons niet echt meer opwarmen. Campbeltown is grijs en winderig en nodigt niet echt uit om er 's avonds nog op uit te trekken. Maar b&b Redknowe (Keltisch voor rood huis) is knus en warm en een long hot shower spoelt alle vermoeidheid weg.
1 opmerking:

  1. 12-14-16% ik had de titel verkeerd geïnterpreteerd, dacht dat je weer de trappistenbrouwerijen bezocht ... Succes, we duwen mee !

    BeantwoordenVerwijderen