woensdag 29 mei 2013

Zonnig terrasjesweer in Oban !

Is dit de Provence of toch Schotland ? Wij die altijd maar dachten aan regen en mist worden deze morgen opnieuw verrast door een staalblauwe, wolken vrije lucht . Korte broek, korte mouwen en zonnecrème en weg zijn we !

Opnieuw via de NCN 78 fietsroute belanden we aan het Crinan Canal met zijn 15 sluisjes ('t zijn inderdaad maar kleintjes) en dan via de Moors - natuurpark Moine Mhor - zo vlak als een biljarttafel naar Kilmartin.

En dan moeten we kiezen, de iets makkelijker weg maar met vrij veel verkeer of de weg via Loch Awe, schitterend, rustig maar ..... met forse klimmetjes !
We gooien het in de groep (allez, de groep van wij twee ) en we gaan ervoor !

De aanloop is rustig en vlak en wij zijn enthousiast over onze keuze. Iets verder krijgen we de eerste hellingen en ....verder klimmen we 10-14 % .... Maar het is hier zo mooi en rustig dat we geen spijt krijgen van onze keuze en als we onderweg Engelse fietsers ontmoeten die ons een iets vlakker alternatief dichtbij de Glen adviseren, nemen we het sakkeren op die verdomde steile keienweg erbij en omzeilen zo enkele klimkilometers.


Middagpicknick met drie Engelse charity fietsers en er dan weer tegenaan ! In Taynuit komen we op de drukkere A85 naar Oban omdat we binnen enkele dagen de bergweg nemen op de terugweg.

Oban is een gezellige vissershaven en ferryhaven naar de Binnen-Hebriden. Na een deugddoende douche in onze garden cottage in Ulva villa b&b terrassen we in de zon, aan de haven, met een. frisse pint/glaasje wijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten