zondag 19 mei 2013

The North York Moors by train in the rain !

De regen valt met bakken uit de hemel als we onze b&b verlaten en naar het 100m verderop gelegen station fietsen. Gelukkig heeft Michel gisteren gelezen dat er een toeristische trein spoort tussen Whitby en Middlesbrough die de fietsen gratis meeneemt. We zijn te laat voor de eerste trein dus kopen we tickets en zoeken ondertussen de warmte op van de Whistle Stop Station Bar.

Met de trein door de noordelijke Moors is ook een ervaring - en een droge ! De Moors druipen van de regen en de mist, we sporen langs piepkleine stationnetjes, schitterende decorsettings voor Morse, Lewis en Barnaby verhalen en de hoofdrolspelers zijn 'sheep' en fazanten.

Het houdt op met regenen in Middlesbrough, een aangenaam drukke winkelstad. Een zeer goed aangeduid fietspad voert ons door en rond de stad richting Stockton on Tees. Maar in Norton staat de pad onder water en gidst Michel ons via mooie dorpen tot in Bishopton. Hier geen toerisme, dus geen b&b, inns of hotels !

Een groep dertigers die in de plaatselijke pub een verjaardag vieren - en daarom ook alle kamers hebben afgehuurd - bellen rond om in de omgeving een kamer te vinden, na vele telefoons, met succes. De uitnodiging om samen een biertje te drinken moeten we afslaan want het is al laat en er moeten nog heel wat km gefietst worden. En het zijn nog lastige km met veel klimmen en veel 'dips in the road' die bijna allemaal onder water staan. De kunst is van de voeten droog te houden !

Rond 7u staan we voor de deur van Bury Guest House in Newton Aycliff, klinkt chic maar dat is ook alles! Maar de kamer is warm en er staat koffie !



 

Klik op foto en zoek.....

1 opmerking:

  1. Ja, ja, we hebben hem gevonden, den Eddy Merckx ! En het zou natuurlijk verwonderen als Michel hem niet had zien liggen, die heeft er een speciaal oog voor ...
    Blij opnieuw te kunnen meereizen op de blog, met het voordeel dat wij in elk geval droog blijven (alhoewel), maar tegelijk met het nadeel dat ons beleven toch niet zo écht is. Het doet ons in elk geval goesting krijgen ...
    Geniet ervan ! Myriam en Filiep

    BeantwoordenVerwijderen