vrijdag 24 mei 2013

Is 't nog ver ?

I have bad news ! Zegt Peter als hij onze fietsen uit de garage haalt .... Een lekke band, maar eigenlijk kan ons dat op geen betere plek gebeuren : in zijn garage, uit de wind en met alle nodige attributen binnen handbereik ! Mecanicien Michel voelt zich in zijn sas :-)

Er staat een stevige wind en het is ijzig koud maar toch lopen Helen en Peter blootsvoets, korte broek en korte mouwen ! Een ras apart, die Schotten, maar een vriendelijk ras !

We nemen afscheid, fietsen richting Bladnoch en staan om 10u als eersten aan de distillery. Voor de kenners : Bladnoch produces a fine Lowland malt whiskey with a light clean flavour, subtle with lemony notes and a surprisingly long finish !!




In de wind, maar dan letterlijk, fietsen we terug naar Newton Stewarts met stop aan de Torhouse Stone Circle maar het is te koud en te winderig om ons hier ter plekke in te verdiepen !

Tussen de gras- en graaslanden proberen we ons zo klein mogelijk te maken om zo weinig wind te vangen maar het wordt 'zwoegen'. In het Galloway Forest Park lukt het iets beter maar dan wordt het landschap zeer ruig en onherbergzaam. De wind heeft hier vrij spel en de hellingen lijken bergen !
Soms heb ik het gevoel dat ik 'surplace' .... De gps van Michel reageert niet meer omdat we zo traag vooruit raken! Ongelooflijk !




Is 't nog ver ? We krijgen zowaar de slappe lach ! Maar 'Okra Marialoop' zoals Michel ons soms noemt, bereikt toch de laatste helling en dan wordt het genieten tot in Crosshill, onze stop voor vandaag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten