woensdag 22 mei 2013

Full English Breakfast

't Is eens wat anders dan boterhammen met choco ! En je went eraan en begint zelf al combinaties te maken ....
sausages, bacon, eggs, beans, warm tomatoes, mushrooms, black pudding en voor morgen hebben we zelfs haggis besteld !!.

The lady of the Craig house reserveert voor ons een volgende b&b in book town Wigtown op het schiereiland The Machars zodat we ook vandaag weten waar we vanavond terecht kunnen want met Bank Holiday weekend in het vooruitzicht is al heel wat volboekt.

We fietsen een kleine 20 km door het Galloway Forest Park over een goed berijdbare onverharde weg. De bossen, moerassen, rivieren en meren zijn een paradijs voor al wat vliegt en het fluit, tsjilpt en tweet hier rond onze oren dat het ene lieve lust is. Misschien toch eens een vogel-cursus volgen kwestie van de fluitisten te herkennen - of wat hadden jullie gedacht !

We hebben reuze geluk met het weer krijgen we ook weer nu te horen : zonnig bewolkt maar met een strakke koude noorder wind. Maar zoals de Noren zeggen : er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kledij, dus klagen doen we niet, we trekken gewoon nog een extra truitje aan.

Wigtown is hét boekenstadje van Schotland met een schat aan fraaie boekhandels en antiquariaten. Staat morgen op programma.

Onze B&B is - weeral -  een om in te lijsten ! A house with a view, en welk een view ! Niet te geloven !

Helen brengt ons met de auto anderhalve mijl verder naar toffe pub waar je lekker kunt eten; mooie wandeling terug en net binnen voor een onverwachte regenbui !
Geen opmerkingen:

Een reactie posten