dinsdag 21 mei 2013

Let the sun shine ,,,,,

Na een mini interview en fotosessie door Robert van de b&b die dit op zijn blog wil zetten, fietsen we relatief vlak en vlot naar Annan.

Michel loodst ons dan via een klein pad door een prachtig golf terrein tot aan de Solvay Firth, een inham van de (Ierse ?) zee. Het golfterrein zelf staat vol bloeiende brem en echt, je zou voor minder de fiets inruilen voor een caddy...... Of toch niet :-)

We fietsen een ongelooflijk mooie rit, beetje tegenwind maar in de zon. Het wordt een foto-dag,  zo'n dag waarop ik mijn fietsmaatje om de haverklap vraag te stoppen. Hij blijft er gelukkig kalm bij want ook hij geniet dan het landschap, het 'geluchte' en de rit.

In Ruthwell bezoeken we het Saving Banks Museum, een klein private museum over predikant Henry Duncan die in 1810 een spaarbank voor de armen oprichtte die op die manier heel kleine bedragen konden opzij leggen voor - nog- slechtere tijden. Bij de bestaande banken gold in die tijd een minimum inleg van 10£; een dagloner/arbeider verdiende 9 £ per jaar !!

Picknicken doen we bij de Brow Well die - zo geloofde men vroeger toch - geneeskrachtig was en waar ook de Schotse dichter bij uitstek, Robert Burns, genezing kwam zoeken.

Caerlaverock Castle, gewoonweg schitterend !

Na Dumfries fietsen we terug op een stille weg want er kan helemaal geen verkeer door. We worden halfweg door de wegenwerkers over de vele hindernissen geholpen. Vele handen en een glimlach en wij terug on the road !

Vanavond slapen we in b&b The Craig in Castle Douglas en eten we - hopelijk - Schotse zalm in de King of Arms.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten